Iedereen kan bewegen

Jij dus ook

Iedereen kan bewegen om af te vallen. In mijn praktijk en bij de groepscursussen Fit & Slank  hoor ik regelmatig dat mensen wel willen bewegen maar het naar eigen zeggen niet kunnen om diverse redenen.

  • “Sinds ik een kindje heb gekregen, kom ik niet veel meer aan beweging toe. Ik voel me lamlendig, vermoeid en prikkelbaar.”
  • “Het Nederlandse klimaat stimuleert niet echt om er door te gaan. Veel te nat en teveel wind.”
  • “Ik ben alleenstaand en zie het niet zitten om in mijn eentje over straat te wandelen of naar de sportschool te gaan.”
  • “Ik mag mijn gewrichten niet overbelasten, dus sporten kan ik niet.”

Afvallen en bewegen gaan hand in hand voor het beste resultaat.

Ik ben van mening dat als je echt wilt, er altijd een manier te vinden is waarop je kunt bewegen. Voor mensen met weinig tijd, maar die wel een gezonde leefstijl willen naleven, zijn er tal van beweegmogelijkheden in en rondom huis.

  • Je zet je wasmand een stuk verder van de droogmolen en loopt steeds van en naar de wasmand om zo wat stappen te maken;
  • je gaat niet beneden maar op de bovenverdieping naar de wc en loopt voor de extra stappen nog even de trap op naar zolder voordat je weer naar beneden gaat;
  • tijdens het telefoneren / tanden poetsen loop je heen en weer door de ruimte.

Wil je echt eens iets anders? Dan is een bureaufiets misschien iets voor jou. Je gebruikt hem op kantoor, thuis of in de tuin, terwijl je werkt aan je bureau, televisie kijkt of zit op je terras.

Het gebruik van een bureaufiets 30 minuten per dag zorgt ervoor dat je aan je minimale dagelijkse beweging komt. Het stimuleert de bloedsomloop en je verbrand calorieën. Overbelasten van je gewrichten kan bijna niet, want je kan de weerstand op de trappers zelf naar beneden bijstellen als dat nodig is. Breng die armen en benen in beweging met een bureaufiets!