De Wandelweek

Voldoende beweging!

Niet alleen gezond eten maar ook voldoende bewegen horen bij een gezonde leefstijl. Heb jij moeite om dagelijks voldoende te bewegen?

Ga deze week de uitdaging aan en doe mee met de wandelweek. Het is makkelijker dan je denkt en het heeft enorm veel voordelen voor je gezondheid en fitheid. Wanneer je regelmatig wandelt versterk je je spieren en botten en je botmassa neemt toe. Het is goed voor hart en bloedvaten en het vermindert stress. En...wist je dat dagelijks wandelen het risico op diabetes 2 met ongeveer 58% kan verlagen?

Maar hoe gaan we dat doen? Je denkt daar heb ik geen tijd voor. Ik heb het druk met werk, kinderen, sociale verplichtingen enz enz.

Het voordeel van wandelen, het kan overal toegepast worden zodat het je nauwelijks extra tijd kost. Neem op je werk de trap in plaats van de lift, dit lijkt misschien langer te duren maar wachten op de lift duurt vaak net zo lang. Ga lopend boodschappen doen, of lopend de kinderen naar school brengen, kost je maar iets meer tijd maar zo krijg je wel meer beweging op een dag. Is het echt te ver om te lopen kun je ook de auto iets verder parkeren en dan nog een stukje lopen. Op weg naar een gezonde leefstijl moet meer bewegen een gewoonte worden, dan hoef je er niet meer aan te denken, dan gaat het vanzelf. Hieronder een aantal ideeën om de week challenge te volbrengen;

Maandag: een ommetje tijdens de lunchpauze, koffie halen voor je collega’s.

Dinsdag: uurtje wandelen met de buurvrouw of een vriendin door het bos.

Woensdag: parkeer de auto achteraan op het parkeerterrein. Neem de trap naar de vierde verdieping. ’s Avonds na het eten een wandeling van drie kwartier.

Donderdag: naar de markt, de hele markt over lopen. Huishoudelijke klusjes zoals stofzuigen, was ophangen en grasmaaien zorgen ook voor extra bewegen.

Vrijdag: met de trein naar bijvoorbeeld het werk, op het station neem je geen stadsbus maar loop je het laatste stuk. ‘s Avonds naar de sportschool

Zaterdag: Lopend naar de bakker om brood te halen. s’ Middags de stad in met een vriendin en winkel in winkel uit om iets leuks te kopen.

Zondag : een dagje naar de dierentuin.

Zo zie je dat wandelen niet saai is en ook niet alleen uit boswandelingen of lange afstandswandelingen bestaat. Succes deze week !

Hetty Schouten Fit & Slank coach in Silvolde en omgeving