Alles of niets

Op zoek naar balans

De alles-of-niets mindset….voor velen die dit lezen heel herkenbaar.
Neem nu de maandagochtend. Vaak starten we dan weer met het idee: ik ga nooit meer iets lekkers of iets zoets eten; ik ga alleen nog maar gezonde dingen eten.
Maar deze alles-of-niets mindset staat je vaak meer in de weg dan dat deze je iets oplevert. Het is tevens de reden dat je nog steeds niet af bent van je suikerverslaving en je waarschijnlijk je doel nog steeds niet bereikt hebt. 

Balans is het toverwoord, maar hoe bereik en behoud je balans?
Stel jezelf allereerst de vraag waarom wil ik alleen nog maar gezond eten? Welke voordelen levert mij dit op en word ik daar echt blij van? En doe ik het voor mezelf of voor iemand anders?
Ten tweede: maak het leuk voor jezelf en zoek steun in je omgeving.
Betrek mensen om je heen waar je samen mee kunt sporten bijvoorbeeld en deel met de mensen om je heen dat je bezig bent met een gezonde leefstijl met als doel een gezonder gewicht en dat je daarom let op wat je eet. Dit levert vaak veel meer begrip op, als dat je probeert alles maar alleen te doen en je daardoor ook het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, wat tegelijkertijd zo breekbaar is!
En als laatste: wees realistisch en stel geen te hoge eisen aan jezelf.
Geniet van datgene wat je eet en leer daarin ook keuzes te maken. Genieten van écht iets lekkers (met suiker) op zijn tijd kan en mag heus wel en motiveert misschien wel meer om daarna weer lekker in het gezonde stramien te gaan en blijven dan dat je jezelf helemaal niets lekkers meer gunt.  Dus leer genieten van gezonde keuzes met af en toe een iets minder gezonde keuze houdt vaak meer stand als alles of niets……..succes! En mocht je hulp willen hierin; er is vast wel een Fit & Slank coach in jouw buurt die je hierin kan helpen en ondersteunen. Je hoeft tenslotte niet alles alleen te doen!!