Alles is anders

Corona

De afgelopen weken heeft het Coronavirus heel veel veranderingen mee gebracht voor iedereen. Vele zaten thuis in de woonkamer of keuken te werken. Ook zijn er mensen die helemaal niet meer naar hun werk kunnen omdat de zaak dicht zit. Kinderen zijn thuis met huiswerktaken. Tot 6 april hadden we gehoopt.

Nu blijkt dat deze veranderingen nog de hele maand april en mei zullen aanhouden, is het verstandig om ritme en regelmaat in de nieuwe situatie te scheppen.

Indien mogelijk niet met z’n allen werken en leren in dezelfde ruimte. Dit geeft meer rust. Voor de kinderen vaste tijden voor schoolwerk en vrije tijd.

Eten kan ook veel structuur aan de dag geven. Ontbijt op vaste tijden, kies voor een gezond tussendoortje tussen 10 en 11. Rond het middaguur lunchen met daarna een wandelingetje of een andere vorm van bewegen in of rond je huis. Om 3 uur is het weer tijd om wat te drinken met bv fruit. ’s Avonds een gezonde avondmaaltijd met veel groente. Zo blijf je fit en gezond en houd je je weerstand op peil.

Wie gewent was om ‘s avonds naar de sportschool te gaan, zal nu iets anders moeten bedenken. Wandelen, hardlopen en fietsen kan gewoon buiten en met gepaste afstand van anderen. Verder zijn er diverse apps met een work-out die je eenvoudig thuis kunt doen. Touwtje springen of hoelahoepen kan op het terras.