Waldorfsoep

Een frisse soep

Ingrediënten:

  • 200 gram zachte stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 kleine handappels, geschild en in stukjes gesneden
  • 50 gram walnoten
  • 2 el olijfolie
  • ½  teen knoflook
  • citroensap
  • 200 ml water
  • Zwarte peper

Gebruik een blender (soupmaker) of eventueel een staafmixer

Bereidingswijze:

  • Doe de gesneden bleekselderij en appels in de blender.
  • Voeg de walnoten, olie, knoflook, een flinke kneep citroensap, het water en peper toe. 
  • Zet de blender aan tot dat je een mooie romige bleke soep hebt. Als de soep heel dik is, voeg dan extra water toe.
  • Zet de soep in de koelkast voor je deze opdient. 
  • Maak de soep af met een paar gehalveerde druiven en een scheutje olijfolie.