Waldorfsoep

Een frisse soep

Een frisse soep op basis van de klassieke waldorfsalade

Ingrediënten:

  • 200 gram zachte stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 kleine handappels, geschild en in stukjes gesneden
  • 50 gram walnoten
  • 2 el olijfolie
  • ½  teen knoflook
  • citroensap
  • 200 ml water
  • Zeezout en zwarte peper

Gebruik een blender (soupmaker) of eventueel een staafmixer

 

Bereidingswijze:

Doe de gesneden bleekselderij en appels in de blender. Voeg de walnoten, olie, knoflook, een flinke kneep citroensap, het water, zout en peper toe. Zet de blender aan tot dat je een mooie romige bleke soep hebt. Als de soep heel dik is, voeg dan extra water toe. Zet de soep in de koelkast voor je deze opdient. Maak de soep af met een paar gehalveerde druiven en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk Fit & Slank coach Jacqueline de Goede