Springrolls

10 rolls

Ingrediënten voor 10 springrolls  (± 150 kcal per rol)

  • 10 vellen rijstpapier ø 16 cm
  • 1 grote wortel, julienne gesneden
  • 1/2 komkommer, julienne gesneden
  • 100 gr taugé
  • 200 gram jumbo garnalen
  • 50 gr mihoen fijne rijstnoedels
  • Verse koriander (naar smaak)
  • knoflook
  • sweet chili sauce
  • olie

Bereiding:

Snijd de komkommer en wortel julienne (in kleine reepjes). Snijd de knoflook. Roerbak de garnalen met een beetje olie en fijngesneden knoflook. Doe de garnalen in een aparte kom en roerbak de taugé 1 minuut in de overgebleven olie.
Bereid de noedels volgens de verpakking.

Vul een schaal met warm water, zeker niet kokend maar wel lekker warm. Dompel een rijstvel hierin onder, laat ietsje uitlekken en leg op je werkplank. Let op: het rijstvel is nu nog redelijk stug maar is straks echt zacht genoeg om op te rollen. Dompel je te lang dan wordt het rijstvel te zacht en is het echt niet lekker. Leg een paar garnalen op 2/3 van het rijstvel. Leg vervolgens de wortel, komkommer, tauge en noedels op d garnalen. Voeg tot slot naar smaak de (in reepjes gesneden) koriander toe.
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het rijstvel met de vulling strak op.

Serveer er sweet-chili saus bij.

Lekker als gezond tussendoortje of als lunch met een kop zelfgemaakte chinese tomatensoep.
Eet smakelijk! Brigitte Lemmen