Slanke en pittige hachee

4 personen

Nodig

  • Olijfolie, 1 eetlepel
  • 400 gr magere runderlappen in blokjes gesneden
  • zout en peper
  • 5 grote uien gesnipperd
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 doosje champignons (400 gr) in plakjes gesneden
  • 1 rode en groene paprika in stukjes gesneden
  • 1 pot Kesbeke augurken, in plakjes gesneden
  • 1 eetl azijn
  • 1 eetl sambal oelek
  • 1 blik tomatenpuree (140 gr)
  • 400 gr gekookte zilvervliesrijst

Kruid het vlees met wat peper en zout (wees matig met zout). Verhit vervolgens wat olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de uien toe.  Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn. Voeg dan de kruiden toe aan het vlees.

Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn.

Voeg de fijngesneden champignons, paprika's en augurkjes en vervolgens ook de azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe. Zet het vuur laag, en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om.

Bereid wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Serveer de hachee samen met de rijst.

De hachee is 290 kcal per persoon. De rijst is 149 pp.

Smakelijk.

Fit & Slank coach Bernadette Martens uit Tilburg