Slanke en pittige hachee

Heerlijk

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • olijfolie, 1 eetlepel
  • 400 gr magere runderlappen in blokjes gesneden
  • peper
  • 5 grote uien gesnipperd
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 doosje champignons (400 gr) in plakjes gesneden
  • 1 rode en groene paprika in stukjes gesneden
  • 1 pot Kesbeke augurken, in plakjes gesneden
  • 1 eetl azijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 blik tomatenpuree (140 gr)
  • 400 gr gekookte zilvervliesrijst of bloemkoolrijst

Bereidingswijze:

  • Kruid het vlees met wat peper.
  • Verhit vervolgens wat olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin.
  • Voeg de uien toe. 
  • Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn.
  • Voeg dan de kruiden toe aan het vlees.
  • Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de fijngesneden champignons, paprika's en augurkjes en vervolgens ook de azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe.
  • Zet het vuur laag, en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om.
  • Bereid wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst of bloemkoolrijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Serveer de hachee samen met de rijst.