Provençaalse ovenschotel

Aardappel, spruitjes en broccoli
  • 400 g kipfilet
  • 450 g spruitjes
  • 1 stronk broccoli
  • 600 g gekruide minikrieltjes of aardappelpartjes (uit de koeling)
  • 4 tenen knoflook
  • 30 g ongebrande walnoten grof gehakt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • olijfolie spray
  • peper
     

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Breng de kipfilets op smaak met peper en leg ze in het midden van de schaal.

Kook de spruitjes en broccoliroosjes een paar minuutjes voor.
Schep in een grote kom de spruitjes, krieltjes/aardappelpartjes, ongeschilde knoflook en de walnoten om met de gedroogde tijm en spuit een aantal keren met de olijfoliespray. Breng op smaak met peper.
Schep de groenten om de kipfilets heen in de ovenschaal. Laat de kipfilets met de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.

 

Eet smakelijk!