Plaattaart met rode kool

Anders :)

Ingrediënten:

  • 3 tot 4 personen
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram verse rode kool
  • 1 ½  appel
  • 50 gram magere kwark
  • 80 gram zachte geitenkaas (of mozzarella light)
  • Een paar walnotenwalnoten
  • Peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik een bakplaat of rooster om het bakpapier op te leggen. Leg hier de hartige taart deeg op. Meng de kwark en de peper. Smeer de kwark over de bodem heen. 
  • Snij de rode kool en appel in kleine stukjes, hak de walnoten fijne en verkruimel de geitenkaas. Verdeel de rode kool en appel over het deeg heen. Strooi daarna de walnoten en geitenkaas er overheen. Bak de plaattaart in ca. 25 minuten gaar.
  • Lekker met een salade.