Pittige Spitskool

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 spitskool
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram geraspte 30+ kaas
  • 400 gram runder tartaar
  • Twee uien
  • Twee tenen knoflook
  • Scheutje halfvolle melk
  • Kerrie
  • Zout
  • Peper
  • (olijf)olie

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar met een halve eetlepel zout

Doe een eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de runder-tartaar rul

Verwarm de over voor op 200 graden

Snij de ui en maak de knoflook schoon en voeg toe aan de tartaar.

Snij de spitskool in reepjes en was hem schoon.

Voeg de spitskool toe aan de tartaar en laat een mee bakken tot het geslonken is.

Voeg aan het tartaar-kool mengsel twee eetlepels kerriepoeder, een theelepel peper een halve eetlepel zout toe en roer het goed door.

Pak een ovenschaal en doe daar het mengsel van tartaar en kool in

Maak van de aardappelen puree door er een scheutje halfvolle melk toe te voegen en pureer dit met de mixer.

Doe de puree over het tartaar-koolmengsel en zorg dat alles bedekt is.

Strooi als laatste de geraspte kaas over de puree en zet de schotel 20 minuten in de over.

 

Eet smakelijk! Fit & Slank coach Marieke Koch uit Almere