Pittige Spitskool

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 spitskool
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram geraspte 30+ kaas
  • 400 gram runder tartaar
  • Twee uien
  • Twee tenen knoflook
  • Scheutje halfvolle melk
  • Kerrie
  • Peper
  • (olijf)olie

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar met een halve eetlepel zout
  • Doe een eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de runder-tartaar rul
  • Verwarm de over voor op 200 graden
  • Snij de ui en maak de knoflook schoon en voeg toe aan de tartaar.
  • Snij de spitskool in reepjes en was hem schoon.
  • Voeg de spitskool toe aan de tartaar en laat een mee bakken tot het geslonken is.
  • Voeg aan het tartaar-kool mengsel twee eetlepels kerriepoeder, een theelepel peper en roer het goed door.
  • Pak een ovenschaal en doe daar het mengsel van tartaar en kool in
  • Maak van de aardappelen puree door er een scheutje halfvolle melk toe te voegen en pureer dit met de mixer.
  • Doe de puree over het tartaar-koolmengsel en zorg dat alles bedekt is.
  • Strooi als laatste de geraspte kaas over de puree en zet de schotel 20 minuten in de over