Paprika met ei

Makkelijk en snel klaar

Nodig

  • 4 paprika's
  • 8 eieren
  • 150 gr spekreepjes
  • 2 tomaten
  • Snuf peper

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat. Bak de spekreepjes een paar minuten in een droge koekenpan (giet vet af en toe af) en laat daarna uitlekken op keukenrol. Snijd de tomaten blokjes. Doe ongeveer de helft van het spek en tomaat in de paprika helften. Voeg een ei toe en verdeel de rest van het tomaat en spek er over. Voeg nog een snufje peper en wat peterselie toe en zet de gevulde paprika’s ongeveer 20 min in de oven.  

 

Spinazie salade met mango en serranoham

  • 100 gr baby bladspinazie
  • 4 plakken serranoham klein gesneden
  • een mango in blokjes snijden
  • 1/2 komkommer in blokjes snijden
  • 100 gr feta in blokjes
  • een klein handje fijn gestampte pistachenootjes

Maak de salade en doe er een beetje balsamico azijn overheen. Daarna de feta en de nootjes.