Paddenstoelen ragout

Heerlijk

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  •  1 teentje knoflook
  • handje verse peterselie
  • 250 gr kastanje champignons
  • 250 gr paddenstoelen melange
  • olijfolie (om in te bakken)
  • vers gemalen peper
  • ½ groente bouillon tablet
  • 1 dl droge witte wijn
  • klein bekertje kookroom (light)

Bereidingswijze:

  • Ui pellen en heel fijn snipperen, knoflook pellen en persen.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
  • In wok olie  verhitten,  paddestoelen ca. 2 minuten op hoog vuur roerbakken, ui en knoflook ca. 1 minuut meebakken.
  • Op laag vuur peterselie kort meebakken. Peper erboven malen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Wijn toevoegen en aan de kook brengen.
  • Kookroom erdoor roeren. Ragout ca. 1 minuut zachtjes laten sudderen en bouillontablet laten oplossen.
  • Serveren met bloemkoolrijst en een salade of  broccoli.