Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kropsla
- 250gr. Tomaten
- 1 blik ananas (400 gr.)
- 1 blik peren
- 2 sinaasappels
- 2 el citroensap
- 2 el olie
- 1 el fijngesnipperde ui
- Peper, paprikapoeder, zoetstof
- 100 gr. Pistachenoten
- Peterselie
Bereidingswijze:
- Was de tomaten en snij ze in plakjes.
- Maak een dressing van citroensap, olie, ui, zoetstof en peper. Schenk dit over de tomaten.
- Snij de peren in plakken, schil de sinaasappels en verwijder alle witte restjes. Snij ze in plakken.
- Leg de tomaten zorgvuldig op een slabed en schik hierop dakpansgewijs een cirkel schijven peer, daarop de sinaasappelplakjes en in het midden de ananas.
- Bestrooi de salade met plakjes pistachenoten en garneer het geheel met wat takjes peterselie en paprikapoeder.