Japanse salade

Bijgerecht bij oosterse maaltijd

Voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 1 kropsla
  • 250gr. Tomaten
  • 1 blik ananas (400 gr.)
  • 1 blik peren
  • 2 sinaasappels
  • 2 el citroensap
  • 2 el olie
  • 1 el fijngesnipperde ui
  • Peper, paprikapoeder, zoetstof
  • 100 gr. Pistachenoten
  • Peterselie

Bereidingswijze:

  • Was de tomaten en snij ze in plakjes.
  • Maak een dressing van citroensap, olie, ui, zoetstof en peper. Schenk dit over de tomaten.
  • Snij de peren in plakken, schil de sinaasappels en verwijder alle witte restjes. Snij ze in plakken.
  • Leg de tomaten zorgvuldig op een slabed en schik hierop dakpansgewijs een cirkel schijven peer, daarop de sinaasappelplakjes en in het midden de ananas.
  • Bestrooi de salade met plakjes pistachenoten en garneer het geheel met wat takjes peterselie en paprikapoeder.