Indonesische omelet

Chinese kool uit de oven

Ingrediënten voor 1 persoon 

  • 1/4e Chinese kool
  • 2 eieren
  • Melk
  • Handje taugé
  • 1 kleine ui, kleingesneden
  • Klein stukje verse gember, kleingesneden
  • 1 klein teentje knoflook, kleingesneden
  • Olijfolie
  • Peper
  • Snufje Chilipeper
  • Snufje Citroengras
  • Snufje Kaneelpoeder
  • Snufje Komijnpoeder
  • Snufje Koriander
  • Snufje Kurkuma

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Haal de buitenste bladeren van de kool af, snijd de onderkant eraf en halveer de kool.
  • Leg de snijkanten van de kool  naar boven op een ingevet bakblik.
  • Strooi er wat olijfolie, peper overheen en zet de kool 20-30 minuten in de oven totdat deze een mooie bruine kleur heeft gekregen en de blaadjes wat krokant worden.
  • Kluts de 2 eieren met wat melk, voeg de taugé, gember, knoflook toe en breng op smaak met chilipeper, citroengras, kaneelpoeder, komijnpoeder, koriander en kurkuma.
  • Doe wat olie in een kleine koekenpan en bak de omelet op een klein vuur totdat deze gaar is.