Hollandse witlofschotel

Gegratineerd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 struikjes witlof
  • 4 plakken ham
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 1 ei
  • 30 gram geraspte 20+ kaas
  • Peper

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak het witlof schoon en kook de struikjes in 15 minuten gaar. Giet de groente af en laat de struikjes in een vergiet goed uitlekken. Klop in een kommetje het ei los met de hüttenkäse, een beetje peper en de geraspte kaas. Omwikkel de struikjes witlof met een plak ham en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Schep het mengsel van ei, hüttenkäse en kaas over de struikjes witlof. Zet de schaal op een rooster in het midden van de oven tot de bovenkant van het gerecht mooi bruin is (ong. 25 minuten). Lekker met gekookte aardappelen.

Willy Woddema