Hollandse witlofschotel

Gegratineerd

Voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 4 struikjes witlof
  • 4 plakken ham
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 1 ei
  • 30 gram geraspte 20+ kaas
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak het witlof schoon en kook de struikjes in 15 minuten gaar.
  • Giet de groente af en laat de struikjes in een vergiet goed uitlekken.
  • Klop in een kommetje het ei los met de hüttenkäse, een beetje peper en de geraspte kaas.
  • Omwikkel de struikjes witlof met een plak ham en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Schep het mengsel van ei, hüttenkäse en kaas over de struikjes witlof.
  • Zet de schaal op een rooster in het midden van de oven tot de bovenkant van het gerecht mooi bruin is (ong. 25 minuten). Lekker met gekookte aardappelen.