Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 4 struikjes witlof
- 4 plakken ham
- 4 eetlepels hüttenkäse
- 1 ei
- 30 gram geraspte 20+ kaas
- Peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak het witlof schoon en kook de struikjes in 15 minuten gaar.
- Giet de groente af en laat de struikjes in een vergiet goed uitlekken.
- Klop in een kommetje het ei los met de hüttenkäse, een beetje peper en de geraspte kaas.
- Omwikkel de struikjes witlof met een plak ham en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Schep het mengsel van ei, hüttenkäse en kaas over de struikjes witlof.
- Zet de schaal op een rooster in het midden van de oven tot de bovenkant van het gerecht mooi bruin is (ong. 25 minuten). Lekker met gekookte aardappelen.