Hangop met vers fruit

Gewoon lekker

Voor 2 personen

  • 500 ml magere yoghurt/kwark 
  • Vers fruit – bijvoorbeeld blauwe bessen – aardbeien – kiwi - frambozen
  • 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille aroma
  • Vochtige theedoek
  • Zeef/Vergiet
  • Kom

Hangop kun je op elk moment van de dag eten! Zorg dat je de hangop een dag van tevoren klaar maakt, zodat de yoghurt voldoende tijd heeft om uit te lekken.

Zet een zeef op een kom en leg in de zeef de vochtige theedoek. Schenk hierop de yoghurt en zet het voor ca. 12 uur in de koelkast. Zodat het goed kan uitlekken en je een lekkere volle massa overhoudt. Verdeel de hangop over twee schaaltjes/ glazen en schraap de vanille uit het vanillestokje en roer dit door de hangop. Je kunt ervoor kiezen om het fruit als laagjes toe te voegen of als laatste.