Goulashsoep

 Ingrediënten (4 personen):

  • 2 el olijfolie

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 300 gram rundvlees (zoals sukadelappen), in blokjes
  • 1 l runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el paprikapoeder (bij voorkeur zoet)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl marjolein
  • 1 laurierblad
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie, voor garnering

 

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig, voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  • Voeg het rundvlees toe en bak het rondom bruin aan. Dit zorgt voor een rijkere smaak in de soep.
  • Voeg de rode en groene paprika’s en de wortel toe aan de pan en bak alles een paar minuten mee.
  • Voeg het paprikapoeder, komijn, marjolein en het laurierblad toe. Roer goed door. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit kort mee om de smaak wat intenser te maken.
  • Giet de runderbouillon en de tomatenblokjes erbij. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag zodat de soep zachtjes kan sudderen.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep 1 tot 1,5 uur zachtjes koken tot het vlees en de groenten gaar zijn. Roer af en toe door en voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe als de soep te dik wordt.
  • Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met peper.

 

Eet smakelijk!