Courgette ovenschotel

Van te voren maken en in de oven nog bereiden.

voor 3-4 personen

  • courgette
  • 4 tomaten
  • 600 gr. geschilde aardappelen
  • 2 eieren
  • beetje melk
  • zakje slankie 25+ ger. kaas
  • 3 rundertataartjes
  • uitje

Snijdt de courgette in plakjes en blancheer deze even twee min. Snijdt de aardappelen in plakjes en breng deze evt. met wat zout aan de kook voor 5 min. en giet af.
Bak de tartaar rul en fruit hier het uitje bij.
Pak een ovenschaal en vet deze een beetje in. Maak laagjes door eerst het gehakt dan de goed uitgelekte courgette op elkaar te leggen. Snijd de tomaten in plakjes en leg deze op de courgette. Bestrooi de tomaten evt. met peper en een beetje zout of paprikapoeder.
Plaats hierop waar de schijfjes aardappel en bestrooi met de kaas. Klop de eieren met wat melk los en schenk deze over de schotel.
Plaats de schotel voor 30 a 45 min. in een voorverwarmde oven van 180 gr.