Courgette ovenschotel

Van te voren maken en in de oven nog bereiden.

Voor 3-4 personen

Ingrediënten:

  • courgette
  • 4 tomaten
  • 600 gr. geschilde aardappelen
  • 2 eieren
  • beetje melk
  • zakje slankie 25+ ger. kaas
  • 3 rundertataartjes
  • uitje

Bereidingswijze:

  • Snijdt de courgette in plakjes en blancheer deze even twee min.
  • Snijdt de aardappelen in plakjes en breng deze evt. met wat zout aan de kook voor 5 min. en giet af.
  • Bak de tartaar rul en fruit hier het uitje bij.
  • Pak een ovenschaal en vet deze een beetje in.
  • Maak laagjes door eerst het gehakt dan de goed uitgelekte courgette op elkaar te leggen.
  • Snijd de tomaten in plakjes en leg deze op de courgette.
  • Bestrooi de tomaten evt. met peper en een beetje zout of paprikapoeder.
  • Plaats hierop waar de schijfjes aardappel en bestrooi met de kaas.
  • Klop de eieren met wat melk los en schenk deze over de schotel.
  • Plaats de schotel voor 30 a 45 min. in een voorverwarmde oven van 180 gr.