Champignonsoepje

Mmmmm

Als hoofdmaaltijd aangevuld met wat stokbrood en salade.

  • . 250 g verse champignons
  • . 40 g boter of margarine
  • . 40 g bloem
  • . ½ l magere melk
  • . ½ l vleesbouillon (zelfgemaakt of een bouillonblokje)
  • . 2 eetlepels kookroom light
  • . zout, peper, 1 eetlepel gehakte peterselie
  • . 2 eetl. gehakte noten

 

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter of de margarine en fruit de champignons enkele minuten.
  • Bestrooi  ze daarna met bloem en bak ze lichtbruin.
  • Voeg de mager melk en de bouillon al roerend toe, breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken.
  • Maak de soep af met de kookroom light en breng hem op smaak met zout en peper.
  • De soep garneren met peterselie en noten.

 

Corrie Pothuizen