Bietjesstampot

2 personen

Als kind mijn lievelingsgerecht, maar dat was een ongezondere variant, met oa paneermeel en klontjes boter.

  • 2 middelgrote (zoete) aardappelen (500 gr)
  • 2-3 voorgekookte (biologische) rode bietjes (350 gr)
  • 1 appel
  • 1 fijngesneden uitje
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaatpoeder
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • verkruimelde feta
  • 250 gram kip of mager rundergehakt

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook (of stoom) de zoete aardappel blokjes vervolgens in 15-20 minuten gaar. Rasp ondertussen de appel en de gekookte bietjes. Snijd het uitje klein. Bak ondertussen in een andere pan het gehakt.

Stamp of prak na 15- 20 minuten de zoete aardappel tot puree. Roer het uitje, de geraspte appel, de bietjes en het gehakt door de puree van zoete aardappel. Breng het stamppotje op smaak met een scheutje olijfolie, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder, kruidnagelpoeder en wat peper en zout. 
Verdeel de stamppot met rode bietjes over 2 borden en verkruimel er nog wat feta overheen.

Fit & Slank coach Judith Roelvink