Aspergesalade met waterkers

Bijgerecht

2 personen, 30 minuten

  • 500 gram asperges
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • Ca. 25 gram waterkers

Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Kook de asperges en het ei in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren. Pel het ei en hak het klein. Maak van het gehakte ei met de azijn, de honing, de mosterd, 1 eetlepel water en de yoghurt een saus. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door. Was de waterkers. Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges er op. Lekker met rolletjes ham en aardappelpuree.

Smakelijk eten

Fit & Slank coach Ellen Lintzen