Aspergesalade met waterkers

Bijgerecht

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram asperges
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • Ca. 25 gram waterkers​

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
  • Kook de asperges en het ei in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  • Pel het ei en hak het klein.
  • Maak van het gehakte ei met de azijn, de honing, de mosterd, 1 eetlepel water en de yoghurt een saus.
  • Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
  • Was de waterkers.
  • Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges er op. 
  • Lekker met rolletjes ham en aardappelpuree.