Aardappelspiesen

Lekker op de barbecue

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4-6 nieuwe aardappelen
  • beetje olie
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 2 eetlepels demi-creme fraîche
  • 4 eetlepels yoghurt
  • Rozemarijn

Bereidingswijze:

  • Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
  • Kook de aardappelen 10 minuten.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze ieder in vier parten.
  • Steek de aardappelparten aan spiesen en bestrijk ze met wat olie.
  • Rooster de aardappelen op de barbecue of onder een matig hete grill in ca. 10 minuten verder gaar en bruin.
  • Was de peterselie en de selderij en knip de blaadjes klein.
  • Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, de peterselie en selderij en wat peper.
  • Strooi wat rozemarijn over de aardappelen en geef het sausje er bij.