Aardappelsoep

Met gerookte kip
  • 750 gr aardappelen
  • 2 el (roer)bakken en braden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 ½ l kippenbouillon (van tabletten)
  • 250 gr diepvries tuinerwtjes
  • 250 gr gerookte kipfilet
  • 50 gr magere hamreepjes
  • 2 el bieslook, gehakt
  • 3 el peterselie, gehakt
  • Peper

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Verhit 2 el vloeibare bakken en braden in een ruime soeppan en fruit de ui. Schep de aardappelblokjes erdoor, roerbak dit 2 minuten en giet de bouillon erbij. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Voeg de tuinerwtjes toe, laat ze even mee warmen en pureer de soep met een staafmixer. Snij de kipfilet in reepjes. Roer de kipreepjes en de hamreepjes door de soep. Breng de aardappelsoep op smaak met wat peper. Voeg de bieslook en peterselie vlak voor het serveren toe. Variatie: Vervang de tuinerwten door prei of courgette

Maak er een maaltijdsoep van door er nog wat meer groente aan toe te voegen.

 

Ger Deckers

Fit en Slank Coach Sittard/Meerssen