Aardappelsoep

Met gerookte kip

Ingrediënten:

  • 750 gr aardappelen
  • 2 el (roer)bakken en braden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 ½ l kippenbouillon (van tabletten)
  • 250 gr diepvries tuinerwtjes
  • 250 gr gerookte kipfilet
  • 50 gr magere hamreepjes
  • 2 el bieslook, gehakt
  • 3 el peterselie, gehakt
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • Verhit 2 el vloeibare bakken en braden in een ruime soeppan en fruit de ui.
  • Schep de aardappelblokjes erdoor, roerbak dit 2 minuten en giet de bouillon erbij.
  • Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Voeg de tuinerwtjes toe, laat ze even mee warmen en pureer de soep met een staafmixer.
  • Snij de kipfilet in reepjes.
  • Roer de kipreepjes en de hamreepjes door de soep.
  • Breng de aardappelsoep op smaak met wat peper.
  • Voeg de bieslook en peterselie vlak voor het serveren toe. Variatie:
  • Vervang de tuinerwten door prei of courgette
  • Maak er een maaltijdsoep van door er nog wat meer groente aan toe te voegen.