Wat is eigenlijk het probleem?

Vallen, opstaan en weer doorgaan!

Het begin is gemaakt, je bent alweer een tijdje geleden begonnen met een cursus van Fit & Slank. En je bent tevreden, het gaat goed. Nee, dat klopt niet helemaal, het ging goed. Tot dat ene moment. Vorige week. De klad kwam erin, en de Regel van 3 en de 7 Afspraken waren even niet meer jouw manier van eten. Je baalde ervan, want toen je dat wel deed, voelde je je zoveel fitter, had je meer energie en vooral een heel goed gevoel over jezelf. Je was immers goed voor jezelf aan het zorgen en had zelf de regie over je eten. Geen honger, geen snoep en snaaibuien. Heerlijk was dat. Maar door wat er vorige week gebeurde raakte je de draad kwijt. En tot op de dag van vandaag heb je hem niet meer opgepakt. En das jammer……want je hebt er zo je best voor gedaan.  Het kan iedereen ooit wel eens een keer gebeuren. En dat is niet erg. Probeer weer terug te komen in de Regel van 3 en ga je weer houden aan de 7 Afspraken. Nu hoor ik je denken, ja jij hebt makkelijk praten…. Misschien is dat zo, misschien ook niet. Ik raak de draad ook wel eens kwijt.

Maar dan bedenk ik me, eten moet ik toch! Dus dat kan ik maar beter zo doen op een manier waar ik me ook echt goed bij voel en die me ook het gevoel geeft dat ik goed voor mezelf zorg en goed bezig ben. Omdat mij dit de afgelopen jaren ook verschillende keren is overkomen ben ik er niet meer zo bang voor. Ik denk niet gelijk: zie je nou wel, het lukt ook nooit, ik pak de draad weer op. En alleen al het weten dat ik dat kan, maakt dat ik niet meer zo bang en om de draad kwijt te raken! 

Fit & Slank coach Yvonne Verhoeven uit Meijel