Van afschuw naar passie

Eerlijk over eten

Ja, ik ga nu met de billen bloot, eerlijk over mezelf, eerlijk over eten.A

ls er vroeger aan mij gevraagd werd; “Wat wil jij (w) eten?” Was mijn antwoord altijd “helemaal niets……!”

Vroeger was ik de persoon die niet wilde eten, tegenwoordig is het mijn passie.

Dat is voor mij de reden geweest om alles te weten over eten. Wordt je daar nou echt te zwaar van, heeft je lichaam dat nou echt nodig?

Toen ik 13/14 jaar was dacht ik, ik ben te dik. Als ik in de spiegel keek, zag ik een dik mollig meisje. Dat meisje mocht niet eten. Van al het eten wordt je immers dik, zo min mogelijk eten dat is de oplossing. Dus at ik gewoon niet meer. Gewoon? Nee niet gewoon, ik loog over eten, “heb je al wat gegeten” ja hoor mam riep ik dan. Dat koekje wat mij aangeboden werd, waarvan ik het onbeleefd vond om nee te zeggen, pakte ik aan, om deze vervolgens in mijn broekzak of onder mijn trui te verstoppen zodat men dacht dat ik dit op had gegeten. En zag ik geen kans om dit te doen en moest ik het wel opeten, dan zorgde ik er wel voor dat ik s’ avonds voor het slapen gaan nog mijn 200 oefeningen moest uitvoeren of rende ik het er snel weer vanaf.

Totdat m’n omgeving dat natuurlijk ook wel door had…. Tja toen moest ik wel eten maar om te voorkomen dat ik van al dat eten (lees ook brood, fruit, avondeten etc.) dik werd, gebruikte ik laxerende middelen en begon ik met het opwekken van braken.

Had ik energie, voelde ik mij fit, nee absoluut niet! Het is een slopende ziekte waarbij de oorzaak vaak dieper ligt.

Gedurende bovenstaande periode ging ik van het voortgezet onderwijs naar een beroepsopleiding. Ik wilde dolgraag verpleegkundige worden. Vanaf het tweede leerjaar begon ik het menselijk lichaam te begrijpen en kon ik al beter begrijpen waarom het menselijk lichaam al dat eten (voedingsstoffen) nodig heeft op een dag. En dat je dus, zolang je voornamelijk vitale voeding tot je neemt, helemaal niet dik hoeft te worden. Trouwens, het woord dik heeft voor mij een hele negatieve lading, dat woord gebruik ik liever niet meer, ik heb het nu liever over te zwaar of te licht.

Vanaf dat moment heb ik heel veel gelezen over gezonde voeding, nog een vervolg opleiding in de gezondheidzorg gedaan en mezelf een gezond leefpatroon aangeleerd. Alles weten over eten werd mijn passie en deze passie wilde ik zo graag overbrengen op mijn omgeving. Om nog dieper in te gaan op voeding en om mijn omgeving te kunnen begeleiden, heb ik uiteindelijk de opleiding gewichtsconsulente gevolgd en mij aangesloten bij Fit&Slank.

De cirkel is rond………..ik wil nu alles weten over eten en nee je wordt niet te zwaar van vitale voeding!

 

Door Fit & Slank coach Heidi Bakker uit Andijk