ONT-MOETEN

ONT-MOETEN

Ik mijn werk als voedingscoach ontmoet ik vele mensen. Allen met ongeveer hetzelfde doelen: gezond afvallen, fitter voelen en lekker in je vel zitten. Tijdens de eerste ontmoeting gaan we aan de slag met de Regel van 3 en de 7 Afspraken. Waarbij de eerste afspraak: Vitale voeding MOET, de belangrijkste is. En wat blijkt dat moeten, blijkt een heleboel te zijn.

Tijdens de tweede ontmoeting krijg ik dan ook vaak te horen: “Wat MOET ik veel eten”. Graag buig ik dit dan om naar “Ja, dat MAG je allemaal eten. Mits je je houdt aan de Regel van 3 en de 7 Afspraken”.

In een van de volgende ontmoetingen luidt de huiswerkopdracht: “Zeg eens 3x NEE op een dag. En wat blijkt dat een lastige opgave. Pas dan ontdekken de cursisten wat ze allemaal, voornamelijk van zichzelf, MOETEN op een dag. Nog effe dit en nog effe dat. Het voelt letterlijk als de circusact met de draaiende bordjes op de dunne stokjes. Bordjes als MOETJES. Bordje van manlief, vriend of vriendin, bordje van de kids/kleinkinderen, bordje met werk, eentje met alle sociale verplichtingen, sporten, Facebook, WhatsApp, Instagram. Teveel om op te noemen. Alle bordjes houden we hoog, immers NEE zeggen is toch geen optie?! Een bordje valt echter af en toe op de grond: het bordje van jezelf! Maar dat is zo een gewoonte worden, dat we dat nog niet meer in de gaten hebben.

Bij Fit & Slank buigen we al deze MOETJES graag om. Hoe? Heel eenvoudig. Door het maken van bewuste keuzes. Keuzes die jij zelf maakt. Immers dan voelt het niet meer als MOETEN maar als MOGEN.

Ik zie erna uit om ook jou te ONT-MOETEN. Tot gauw!

Door Fit & Slank-coach Claudia Lange