Zalmpakketje uit de oven

Eten met jouw favoriete groenten.
  • 4 zalmfilets of zalmmoten
  • bakje kruidenboter
  • 1 citroen
  • verse dille
  • scheutje witte wijn (niet zoet!)
  • aluminium folie


Verwarm de over voor op 200°C. Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg daarop in het midden de zalm. (Als je geen witte wijn wil gebruiken of niet in huis hebt, doe dan de aluminium folie een beetje invetten voordat je de zalm erop legt.) Strooi er wat zout over. Verdeel er daarna bovenop een klontje kruidenboter en 1 of 2 dunne plakjes citroen. Als laatste wat takjes verse dille. Schenk er daarna een kleine scheutje witte wijn over en vouw de pakketjes zo dicht dat er niets uit kan lopen. Leg ze in een ovenschaal en zet ze in de oven gedurende 25 minuten. Controleer bij 1 pakketje of de vis voldoende gaar is. Leg de pakketjes op een bord en pak ze aan tafel uit.

Groenten: wat je lekker vindt (spinazie, courgette, prei, bloemkool, broccoli, etc).

Is zalm niet je favoriete vis dan kun je dit recept ook proberen met andere vissoorten zoals kabeljauw, tilapia, roodbaars, victoriabaars, heilbot, verse tonijn en zelfs forel.