Zalm met knoflooksaus

Voor 4 personen
  • 4 zalmfilets of zalmmoten
  • vloeibare margarine
  • 1 klein bakje Boursin light (of andere kruidenkaas)
  • (koffie)melk of kookroom light
  • (allesbinder)


Verhit in een koekenpan 2 el vloeibare margarine en bak de zalm ca. 5 minuten op een matige vuur. Strooi er eventueel wat zout over. Halverwege voorzichtig keren. Smelt in een ander pannetje al roerend voorzicht de kruidenkaas op een laag vuurtje. Voeg eventueel een beetje (koffie)melk of room toe. Verwarm tot tegen de kook (niet laten koken) en bind de saus eventueel met allesbinder.

Groenten: wat je lekker vindt (spinazie, courgette, prei, bloemkool, broccoli, etc).

Is zalm niet je favoriete vis dan kun je dit recept ook proberen met andere vissoorten zoals kabeljauw, tilapia, roodbaars, victoriabaars, heilbot, verse tonijn en zelfs forel.