Vrijdagavond recept

In 10 min

voor 4 personen:

  • 1 pond tartaar 
  • 2 schaaltjes taugé 
  • 1 bakje (250 gr) verse champignons
  • 1 rode ui, bak en braadkruiden, knoflook(poeder of vers), kerrie, (naar eigen smaak)
  • 1 zakje krielaardappeltjes (300 gram)


Rul de tartaar in een wok, zonder toevoeging van olie, op hoog vuur Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bakken die ongeveer 3 min. mee op hoog vuur. Voeg de ui, en kruiden toe naar eigen smaak of behoefte. Zet de wok van het vuur en schep de taugé onder het bakmengsel en laat dit ca 3 min staan alvorens uitserveren. Bak ondertussen de krielaardappeltjes goudbruin.

Naar eigen smaak sla, rauwkost mee serveren.

Als de verhoudingen, hoeveelheid en/of calorieën, niet overeenstemmen kun je dit natuurlijk aanpassen.