Ingrediënten (voor 4 pers.):
- 2 zakjes gemengde sla
- 200 gr gerookte makreel, in stukjes gesneden
- 200 gr gerookte zalm, opgerold
- 200 gr groene asperges
- 4 eieren
- Alfalfa
Voor de dressing:
- 2 el 5% vet fritessaus
- Zest van 1 limoen
- Sap van 1 limoen
- 2 tl wasabipasta
Zeste is een vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen enlimoentjes, zonder ook maar een greintje wit eraan.
Bereiding:
- Kook de asperges kort (1 minuut in kokend water) en spoel ze af met koud water
- Kook de eieren, pel ze en snij ze doormidden
- Doe de salade in 4 kommen en verdeel de vis, asperges, alfalfa en eieren erover.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en serveer deze over de salade
Roos Derckx