Vissalade

Met wasabi-dressing

Ingrediënten (voor 4 pers.):

  • 2 zakjes gemengde sla
  • 200 gr gerookte makreel, in stukjes gesneden
  • 200 gr gerookte zalm, opgerold
  • 200 gr groene asperges
  • 4 eieren
  • Alfalfa

Voor de dressing:

  • 2 el 5% vet fritessaus
  • Zest van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 2 tl wasabipasta

Zeste is een vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen enlimoentjes, zonder ook maar een greintje wit eraan.

Bereiding:

  • Kook de asperges kort (1 minuut in kokend water) en spoel ze af met koud water
  • Kook de eieren, pel ze en snij ze doormidden
  • Doe de salade in 4 kommen en verdeel de vis, asperges, alfalfa en eieren erover.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en serveer deze over de salade

Roos Derckx