Tartaartje met paprikasaus

Voor 2 personen
  • 2 rode paprika’s
  • stukje ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram margarine
  • 1½ dl bouillon (van tablet)
  • 2 tartaartjes
  • peper
  • 4 takjes selderij
  • 2 eetlepels magere yoghurt


Maak de paprika’s schoon en snijd ze klein. Snijd het stukje ui klein. Verwijder van de knoflook het vliesje. Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de margarine zacht. Voeg de paprika en de bouillon toe en kook dit 20 minuten. Neem het knoflookteentje eruit. Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer. Bak of grill de tartaar (op de barbecue, in een hete grillpan of onder de grill) in 8 minuten gaar en bruin. Strooi er peper en zout over. Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper, zout en de kleingesneden selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.

Lekker met groente en een aardappeltje.