Spruitjesstamppot

Het stamppotseizoen is er

De herfst staat voor de deur en daarmee begint het stamppotseizoen weer! 

Er zijn veel combinaties mogelijk dit recept is ook voor de kleine smullers erg lekker.  Voor 4 personen

800 gr aardappels (schillen en in stukken)
Halfvolle melk
Olijfolie of vloeibare boter
600 gr spruitjes (schoonmaken en in kwarten)
2 appels (in blokjes)
1 el honing
200 gr kaas (30+ geraspt)
30 gr pijnboompitten (geroosterd)

 

Kook de aardappels gaar, giet ze af

Maak er met een klein scheutje halfvolle melk puree van

Wok de spruitjes in olijfolie of vloeibare boter tussen de 5-10 minuten (kortere bereidingstijd geeft een stevigere bite)

Bak de appelblokjes in ongeveer 5 minuten, voeg als laatst de honing toe

Spruitjes bij de puree, goed mengen

Vervolgens de kaas bij het appel-honing mengsel en dit in zijn geheel door de puree mengen

Tot slot de geroosterde pijnboompitten toevoegen

 

Eet smakelijk!