De herfst staat voor de deur en daarmee begint het stamppotseizoen weer!
Er zijn veel combinaties mogelijk dit recept is ook voor de kleine smullers erg lekker. Voor 4 personen
800 gr aardappels (schillen en in stukken)
Halfvolle melk
Olijfolie of vloeibare boter
600 gr spruitjes (schoonmaken en in kwarten)
2 appels (in blokjes)
1 el honing
200 gr kaas (30+ geraspt)
30 gr pijnboompitten (geroosterd)
Kook de aardappels gaar, giet ze af
Maak er met een klein scheutje halfvolle melk puree van
Wok de spruitjes in olijfolie of vloeibare boter tussen de 5-10 minuten (kortere bereidingstijd geeft een stevigere bite)
Bak de appelblokjes in ongeveer 5 minuten, voeg als laatst de honing toe
Spruitjes bij de puree, goed mengen
Vervolgens de kaas bij het appel-honing mengsel en dit in zijn geheel door de puree mengen
Tot slot de geroosterde pijnboompitten toevoegen
Eet smakelijk!