Spitskool met prei/garnalen uit de wok

Lekker makkelijk uit de wok.
  • 100 tot 200 gr garnalen, gekookt, bij voorkeur wat grotere
  • 1 ei
  • 100 gr hamreepjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 prei in zeer dunne ringen
  • 400 gr spitskool
  • zout/peper/soja saus


Garnalen met wat sojasaus besprenkelen en gedurende voorbereinding van rest maaltijd laten marineren. In wol olie verhitten, hamreepjes circa 3 min bakken, ui + knoflook toevoegen en circa 2 min meebakken. Ei erbij, al omscheppend een paar minuten laten stollen prei erdoor roeren, circa 3 min roermeebakken spitskool erdoor scheppen, cira 5 minuten roerbakken, garnalen erdoor scheppen en even meewarmen. Op smaak brengen met peper en zout

Serveer met (basmati) rijst, eventueel sambal, gefruite uitjes, (kroepoek)