Servische bonensoep

Iets anders ......

Voor 5 personen.

Ingrediënten:

  • 300 gram mager varkenspoulet
  • 1 glas of blik witte bonen in tomatensaus (700 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 prei (groot)
  • Peper, mespuntje sambal, 2 maggieblokjes en 1 goudbouillonblok
  • 1 ½ liter kokend water
  • 2 a 3 theelepels vloeibaar bakproduct

Bereidingswijze:

  • Bak het varkenspoulet in het bakproduct.
  • Voeg de kleingesneden groenten toe (ui, prei en paprika) en bak deze mee.
  • Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en laat dit op een klein vuur nog even meebakken.
  • Daarna de witte bonen in tomatensaus met de kruiden en het water toevoegen, alles goed doorroeren en aan de kook brengen.
  • Laat de soep vervolgens een uurtje op klein gas gaar worden.