Servische bonensoep

Iets anders ......
  • 300 gram mager varkenspoulet
  • 1 glas of blik witte bonen in tomatensaus (700 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 prei (groot)
  • Zout, peper, mespuntje sambal, 2 maggieblokjes en 1 goudbouillonblok
  • 1 ½ liter kokend water
  • 2 a 3 theelepels vloeibaar bakproduct

Bak het varkenspoulet in het bakproduct. Voeg de kleingesneden groenten toe (ui, prei en paprika) en bak deze mee. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en laat dit op een klein vuur nog even meebakken.
Daarna de witte bonen in tomatensaus met de kruiden en het water toevoegen, alles goed doorroeren en aan de kook brengen. Laat de soep vervolgens een uurtje op klein gas gaar worden. Voor 5 personen.