Voor 5 personen.
Ingrediënten:
- 300 gram mager varkenspoulet
- 1 glas of blik witte bonen in tomatensaus (700 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 groene en 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 1 prei (groot)
- Peper, mespuntje sambal, 2 maggieblokjes en 1 goudbouillonblok
- 1 ½ liter kokend water
- 2 a 3 theelepels vloeibaar bakproduct
Bereidingswijze:
- Bak het varkenspoulet in het bakproduct.
- Voeg de kleingesneden groenten toe (ui, prei en paprika) en bak deze mee.
- Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en laat dit op een klein vuur nog even meebakken.
- Daarna de witte bonen in tomatensaus met de kruiden en het water toevoegen, alles goed doorroeren en aan de kook brengen.
- Laat de soep vervolgens een uurtje op klein gas gaar worden.