Runderreepjes

Lekker met paprika

Runderreepjes met paprika en chilipeper

Dit gerecht kun je combineren met rijst of pasta.

voor 4 personen

  • 500 gram runderbiefstuk
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gepeld of gesnipperd
  • 1 rode paprika in reepjes/blokjes
  • 1 gele paprika in reepjes/blokjes
  • 1 chilipepertje, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 teente knoflook, zeer fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing


Snij het vlees in reepjes. Doe de helft van de olie in de wok en roerbak de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan het vlees toe en roerbak alles in ongeveer 4 minuten. Schep het vlees in een schaal en houd het warm. Giet de rest van de olie in de wok en voeg er de paprika's, het pepertje, de knoflook, de sojasaus en de honing toe. Roerbak dit ongeveer 3 minuten tot de paprika's beetgaar zijn. Voeg dan het vlees erbij en roerbak alles nog eens 2 minuten.

Wat ook lekker hierbij is: stop in de oven of rooster wat pitabroodjes, vul deze met ijsbergsla en vul het daarna met de roerbakgroenten.