Romige pastinaak-mosterdsoep

Mmmm lekker!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 2 pastinaak
  • 1 ui
  • 20 gram hazelnoot
  • 2 el olie
  • 1 knoflook
  • 3 peterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 groentebouillonblokje
  • 1.5 el mosterd
  • 100 ml koksroom 7%
  • 800 ml water
  • peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Schil de pastinaken. Snijd de pastinaken in stukjes en de prei in ringen. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en prei circa 5 minuten. Voeg 800 ml water, de bouillonblokjes, het laurierblad en de stukjes pastinaak aan het mengsel toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt circa 10 minuten koken tot de pastinaak gaar is.
  3. Rooster intussen de hazelnoten in circa 8 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Laat ze uit de oven een beetje afkoelen en hak ze grof.
  4. Neem het laurierblad uit de soep. Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer.
  5. Voeg de kookroom, mosterd, eventueel peper aan de soep toe en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de soep over de borden en garneer de soep met de peterselie en hazelnoten

Bron: Vers pakket Plus

Fit & Slank coach Ger Deckers