Roti á la Gezond Verstand

Recept uit eigen keuken

Benodigdheden voor 6-8 porties (invriezen is aan te raden, veel werk):

  • 4 kippendijen
  • 12 aardappelen, niet te groot
  • 500 gram haricot verts in stukjes (of kouseband)
  • 10 grote tomaten klein snijden
  • 8 grote uien snipperen
  • 8 teentjes knoflook persen of snipperen
  • 6-8 eieren hardgekookt
  • Hindostaanse massala
  • Roti sambal
  • Rotiplaten (bij de toko)
  • 8 blokjes kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie

- tijd... ;-)

Bak de 4 kippendijen in de olijfolie goed aan. Kook ze daarna in 4 blokjes kippenbouillon voor zeker 2 uur. Laat dit afkoelen tot lauwwarm en pluk de poten kaal.

Bewaar het kippenvlees in een afgedekte schaal in de koelkast.

In de tussentijd de aardappelen koken in water met 4 blokjes kippenbouillon en flink wat massala (minimaal 6 eetlepels) tot ze halfgaar zijn. Tegelijkertijd bak je de knoflook en de uien glazig en voegt daarna de tomaten toe bij de uien. Nog 5 minuten laten bakken.

Doe de haricot verts bij de pan met aardappelen en laat 5 minuten meekoken. Op smaak brengen met roti sambal en wellicht nog zout en extra massale naar smaak. Nu ook de tomaten/uien/knoflook erbij, de geschilde eieren en de kip... nog 5 minuten laten pruttelen....en smullen maar!

 

Wil je á la Gezond Verstand eten? Dan óf opscheppen met aardappelen óf zonder aardappelen en met een halve rotiplaat.

Eet smakelijk! Serafina Borger