Penne met knoflookgarnalen

En ruccola, courgette en cherrytomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram volkoren penne
  • 400 gram knoflook wok garnalen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette in halve maantjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaatjes in 2-en gesneden
  • 100 gram rucola
  • rode pesto
  • gezeefde tomaten 500 gram
  • peper
  • olie

Bereiding:

Bereid de volkoren penne volgens de verpakking

Verhit de wok en wok de knoflookgarnalen op hoog vuur gaar. Neem de garnalen uit de wok en houd warm in aluminiumfolie.
Voeg een klein beetje olie bij het restant van de knoflookolie in de wok. Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de gesneden courgette toe en wok deze een aantal minuten. Voeg de cherrytomaatjes toe en wok een paar minuten. Voeg vervolgens driekwart van de rucola toe en roer goed door.

Voeg 4 eetlepels rode pesto toe en de gezeefde tomaten. Verwarm alles goed door.
Voeg peper naar smaak toe.

Serveer de pasta met de saus en de wok garnalen en garneer met rucola.

Eet smakelijk!

Brigtte Lemmen