Ovenschotel met kip, kerrie, banaan en ananas

Lekker met zilvervliesrijst
  • 2 stukjes kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 banaan
  • 1 verse ananas of klein blikje ananas
  • 75 ml kookroom light
  • Kipkruiden
  • Kerrie
  • Kurkuma
  • Tomatenketchup
  • Geraspte kaas 30+

De oven voor verwarmen op 200 graden. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in de pan en doe de kipfilet erbij. Breng de kip op smaak met een beetje kerrie en kipkruiden. Doe in een schaal de room, kerrie en kurkuma (naar smaak) en een scheutje tomatenketchup. Als je ananas uit blik hebt kun je er nog een beetje sap aan toevoegen. Roer dit alles door elkaar tot het op smaak is. Snij de banaan in plakjes en de ananas in stukjes (mocht je verse ananas hebben). Haal de kip uit de pan en doe het in een ovenschaal. Daar bovenop de banaan en ananas. Daarover giet je de kerriesaus en als laatste de geraspte kaas.

Zet de ovenschoten ongeveer een halfuur in de oven. Lekker met zilvervliesrijst met spelt en quinoa en een rauwe witlofsalade met druiven, appel en komkommer. Daarin kun je natuurlijk variëren.

Doot Fit & Slank coach Leontien van den Berg