Nasi Goreng

Met bloemkoolrijst
  • 400 g bloemkoolrijst (AH)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 zakje boemboe nasigroenten
  • 1 prei
  • 200 g kipfilet of soja gekruide blokjes
  • Atjar Tjampoer
  • Ketjap Manis

 

  • Week de boemboe groenten in heet water volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit kleingesneden ui in de wok en voeg vlees(vervanger) toe. Bak het vlees bruin en voeg vervolgens de geweekte boemboe toe en laat 3 minuten zacht garen. Voeg kleingesneden prei toe en tenslotte de bloemkoolrijst in delen toevoegen. Schep goed om en voeg 1 eetlepel ketjap toe.
  • Bak ondertussen in koekenpan een dun omelet van 2 geklopte eieren. Snij de omelet in dunne reepjes en voeg toe aan de nasi schotel. Laat alles nog 20 minuten zacht garen.
  • Lekker met een paar lepels Atjar Tjampoer.

Fit & Slank coach Alwine Hoeben