Voor 1 persoon
Ingredienten:
- ½ eetlepel boter of margarine
- 1 stuk prei
- 3 theelepels (grove) mosterd
- 1 kleine aardappel in blokjes
- 2 dl kippen- of groentenbouillon van een ½ tablet
- ½ dl. kookroom light
- peper naar smaak
- 1 ons coburgerham en heel fijn gesneden ijsberg sla
Bereidingswijze:
- Was en snij de prei in dunne ringen en de aardappel in kleine blokjes.
- Verhit de boter en bak de prei ong. 2 minuten zachtjes.
- Voeg 2 theelepels mosterd en de aardappelblokje toe en laat dit ong. 4 minuten meebakken.
- Schenk de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het dan op een klein vuur 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en zeef hem. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de room toe, kruidt naar smaak met peper.
- Voor de afwerking nog een eetlepel grove mosterd toevoegen.
- Dien de soep op met de gesneden coburgerham en de zeer fijn gesneden ijsberg sla, garneer eventueel met wat bieslook.
- Om de soep wat pittiger te maken kan Dijon mosterd worden gebruikt.