Mosterdsoep

Mmm

Eens iets anders en ook mogelijk met toevoeging van stukjes kip of zalm.

Ingredienten voor 1 persoon

  • ½ eetlepel boter of margarine
  • 1 stuk prei
  • 3 theelepels (grove) mosterd
  • 1 kleine aardappel in blokjes
  • 2 dl kippen- of groentenbouillon van een ½ tablet
  • ½ dl. kookroom
  • zout en peper naar smaak
  • uitgebakken spekje en heel fijn gesneden ijsberg sla

Was en snij de prei in dunne ringen en de aardappel in kleine blokjes. Verhit de boter en bak de prei ong. 2 minuten zachtjes. Voeg 2 theelepels mosterd en de aardappelblokje toe en laat dit ong. 4 minuten meebakken.
Schenk de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het dan op een klein vuur 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en zeef hem. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de room toe, kruidt naar smaak met zout en peper.
Voor de afwerking nog een eetlepel grove mosterd toevoegen.

Dien de soep op met de uitgebakken spekjes en de zeer fijn gesneden ijsberg sla, garneer eventueel met wat bieslook.

Om de soep wat pittiger te maken kan Dijon mosterd worden gebruikt.