Kabeljauw pesto (4 personen)

Met courgetti

Ingrediënten: (4 personen)

  • 4 moten kabeljauw
  • 4 eetlepels pesto
  • Kleine tomaatjes
  • olijfolie
  • Ui (versnipperd)
  • Knoflook (geperst)
  • courgette (of voorgesneden courgetti)
  • 150 gram verse spaghetti

Vet een ovenschaal in. Kruid de kabeljauwmoten naar smaak en smeer de pesto erover heen en leg deze in de ovenschaal.  Snijd de tomaatjes doormidden en doe de helft over de kabeljauw. Sprenkel er nog wat olie overheen en voeg een heel klein beetje water toe.

Zet in een oven op 180 graden en smoor de kabeljauw gaar in +/- 20 minuten.

Kook de spaghetti in een pan met ruim water. Draai met een spirelli de courgette tot slierten (of gebruik de voorgesneden courgetti).

Doe een scheutje olie in een wok en fruit de ui. Doe er vervolgens de courgetti bij en roerbak het geheel 2 minuten. Pers de knoflook uit en voeg de rest van de tomaatjes toe. Strooi naar smaak peper en zout toe.

Als de spaghetti klaar is, giet deze af en doe deze in de wok en roerbak nog een minuut mee.

Schep een opscheplepel spaghetti/courgetti op een bord en leg daar een moet kabeljauw op.

Eet smakelijk! Jacqueline de Goede Fit & Slank coach Rotterdam/Bergschenhoek