Groente-roti

Light, lekker en gezond

Benodigdheden voor 4 personen (voor de light-versie de benodigdheden tussen haakjes weglaten)

- 500 gram kouseband (of haricot verts)
- 5 grote tomaten
- 3 grote uien
- 5 teentje knoflook
- 4 grote kippenpoten (voor échte lightversie: 4 kipfilets)
- sambal (liefst roti-sambal)
- 3 of 4 kippenbouillonblokjes (naar smaak)
(- 4 aardappeltjes)
- 2 roti platen
- 4 eetlepels massala (Surinaamse kerrie)
- 2 eetlepels olijfolie
(- gekookte eieren)
- verse peper

De kipfilet in stukjes en aanbraden óf de kippenpoten aanbraden. In een grote kookpan: 1 liter water opwarmen, bouillonblokjes er in, sambal en massala naar smaak erin en de gebraden kip er bij. Snijd de kouseband, tomaten, uien en knoflook in stukjes. Bak de uien met de knoflook glazig en doe dan de tomaten erbij voor nog 5 minuten. Ook dit gaat in de pan met kip. 
Laten pruttelen, met de kippenpoten zeker een uur. Gebruik je kipfilet, dan kun je doorwerken zonder uur pruttelen.
Aardappels schillen en in 2-en snijden.
Indien gewenst: Gooi de aardappelen en de gekookte en geschilde eieren in de pan met kip en laat weer pruttelen, ongeveer 10 minuten. 
Nu de kouseband of haricot verts erbij en nog 10 minuten laten pruttelen.
Nu de roti platen volgens gebruiksaanwijzing opwarmen en voor ieder een halve op het bord. 
Hier overheen of naast de groente roti op het bord leggen.
EET SMAKELIJK!

Van Fit & Slank coach Serafina Borger