Groene Curry

met bloemkoolrijst

Lekker pittig ! voor 3-4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 2 tomaten
  • 2 el olie
  • 1 wortel
  • 3 komkommer (klein)
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 100 halfvolle melk
  • 150 ml currysausmix

Bereiden

  1. Was de groente en schrap de wortel. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en snijd de courgette, puntpaprika, komkommers, wortel en tomaten in stukjes.
  2. Snij de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Snijd de kipfilet in blokjes
  3. Kook de bloemkoolrijst volgens de bereidwijze op de verpakking.
  4. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin, voeg de ui, peper en wortel toe. Roerbak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de courgette en puntpaprika toe en bak deze 1 minuut mee.
  5. Voeg de groene currysausmix toe en verwarm deze 2 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de melk toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten afgedekt stoven.
  6. Voeg de komkommers en tomaten toe. Zet vuur uit en laat de curry nog 5 minuten afgedekt stoven.

 

Serveer de groen curry met bloemkoolrijst

Bron: Vers pakket Plus

Fit & Slank coach Ger Deckers