Grieks rundvlees (oven)

Net terug uit Giekenland?

oor 5 personen

  • 600 gram runderlappen
  • 2 gele paprika’s
  • 1 grote rode ui
  • 4 grote vlees tomaten
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 ml bouillon 200 gram (light) feta
  • 2 teentjes knoflook


Knip met de keukenschaar de ribrunderlappen in grove stukken en doe de stukken een schaal. Meng het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Knijp de teentjes knoflook erboven uit en meng dat doorheen. Laat het 20 min staan.
Schuif de schaal met het deksel erop in de koude oven en schakel de oven in op 175 graden doe de bouillon er bij. Stoof het geheel 1 uur. Was de tomaten en de paprika en maak deze en de uit schoon. Snij de tomaat, ui en paprika en voeg de groenten bij het vlees en stoof nog 1uur. Schaal uit de oven en de feta verkruimelen en er overheen.