Courgettemoussaka

Voor 3-4 personen
  • 2 flinke courgettes
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 300 gram tartaar 
  • ½ pot sugo met kruiden (750 ml)
  • 100 gr. zachte geitenkaas (magere)
  • 2 dl. Griekse yoghurt (Okay 0% vet bij AH)
  • 1 ei
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • theelepel kaneelpoeder
  • beetje rode wijn
  • peterselie

Oven voorverwarmen op 180-200 graden

Maak de courgettes schoon, was ze en snij in plakken van ong. 1 cm (rond of in plakken). Een koekenpan met keukenpapier met olijfolie bevochtigen en daarin de plakken aan beide zijden lichtbruin bakken en meteen uit de pan nemen. Bestrooien met zout en peper.
Vervolgens de tartaar rul bakken, gesnipperde uit toevoegen en paar minuten meebakken. Geperste knoflook toevoegen, kaneelpoeder, scheut rode wijn en sugo. Kwartiertje laten sudderen.
Yoghurt met ei en peterselie loskloppen, geitenkaas brokkelen.
In rechthoekige schaal courgette over de bodem verdelen. Gehaktmix erop scheppen en gladstrijken, yoghurtcrème erover schenken, bestrooien met geitenkaas.
Moussaka in het midden van de oven 25 minuten goudbruin bakken of op combinatiestand 15 minuten.
Lekker met een salade.