Biefstuk met sukiyakisaus

Voor 2 personen
  • rijst
  • peper
  • 100 gr sugarsnaps of peultjes in reepjes
  • 2 lente ui in ringetjes
  • 200 gr biefstuk in dunne horizontale reepjes (over de hele lengte van vlees leggen en schuin snijden = grotere/dunne - plakken)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 grote rode paprika in repen

Sukiyakisaus:

  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn of droge sherry
  • 1 theel. lichte basterdsuiker
  • 2 theel. chilisaus
  • event wat druppels zoetstof naar smaak

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Voeg sugarsnaps en lenteui circa 3 minuten voor einde van kooktijd toe. Breng sojasaus/rijstwijn/basterdsuiker(of zoetstof) aan de kook en roer 1 tot 2 minuten totdat suiker is opgelost. Neem saus van vuur en voeg chilisaus toe. Houdt saus warm. Verhit olie in anti-aanbaklaag pan en roerbak de paprika al omscheppend 4-5 min en houdt deze warm. Bak de plakken biefstuk 1-2 minuten aan elke kant totdat ze bruin zijn.
Verdeel rijst over twee borden. Leg paprika en biefstuk hierboven op en besprenkel met sukiyakisaus